Stalo se už několikaletou tradicí, že na Luční boudě v Peci pod Sněžkou v Královéhradeckém kraji okusíte i pivo z krkonošského pivovaru. Zlatavý mok v nejvýše položeném hotelu českých hor (1410 m n. m.) se jmenuje Paroháč.
Točí se několik druhů Paroháče. Název nese podle stáda jelení zvěře v okolí. Vodu k vaření používají z pramene Bílého Labe. Okusíte tyto druhy: Paroháč IPA 14°, Paroháč polotmavý ležák 12°, Paroháč tmavý 13°,Paroháč pšeničný 11°, Paroháč světlý 10°. Jako specialitu nabídnou i pivo zázvorové.
Luční bouda má wellness, Paroháče můžete popíjet třeba ve vaně, do které se naložíte.
Na Luční boudě je restaurace s pekárnou, která peče velké rohlíky a borůvkové koláče. Využít lze i rychlé občerstvení.
1. varianta
K Luční boudě se dostanete pěšky z Pece pod Sněžkou přes Richtrovy boudy a Výrovku. Půjdete po červené trase přes Modrý důl a Výrovku až na Luční boudu. Počítejte s dlouhým a náročných stoupáním. Délka trasy je 7,9 km a nastoupáte 753 výškových metrů.
2. pohodlnější varianta
Druhá možnost je vydat se z Pece lanovkou na Sněžku a následně ze Sněžky sejít na Obří sedlo, odkud budete pokračovat na Luční boudu. Délka trasy je 4,9 km a půjdete většinu cesty z kopce nebo po rovině.
Hřebenová túra až do Špindlu
Z Luční boudy můžete vyjít na vrchol Sněžky nebo se vydat na některou z hřebenových túr, např. až do Špindlu.
Kontaktní údaje
Pec pod Sněžkou 203
Pec pod Sněžkou 54221
499 736 144
info@lucnibouda.cz
Královéhradecko Adršpach
České Švýcarsko Děčín
České Švýcarsko Rybniště
Krkonoše a Podkrkonoší Jablonec nad Jizerou
Krkonoše a Podkrkonoší Trutnov
Krkonoše a Podkrkonoší Špindlerův Mlýn
Ubytovatelé, propagujte efektivně vaše ubytování. Přivedeme Vám nové zákazníky. Jednoduchá a nezávazná registrace. Buďte vidět na unikátní cestovní platformě.
Provozovatelé zážitků, aktivit, zájezdů a turistických služeb. Přidejte se k nám! Přivedeme vám nové zákazníky. Jednoduchá a nezávazná registrace.
Milujete cestování a psaní? Spojte vaše záliby a pište pro nás. Sdílejte své turistické zkušenosti s ostatními. Podílejte se na tvorbě skvělého obsahu.